Att utifrån musik och kultur hitta det geniala inom var och en”


                torsdagen den 18 februari 2016 kl 13.00


Om vi kan öppna oss och ta emot de gamla mästarnas verk inom musik och litteratur blir vi mer kreativa och får nya tankebanor och perspektiv. Vi utvecklas som människor. Nobelpristagarna grundar ofta sin kreativitet på musik och litteratur.


I Dostojevskis roman ”Brott och Straff” frågar sig huvudpersonen Raskolnikov: ”Är mänskligheten uppdelad i två kategorier, verkliga människor och varelser som bara behövs för fortplantningen”


Människan föds som geni men det finns en jordisk kultur som skämmer bort den jordiska kroppen att bli likadan som alla andra medelmåttor. Varje människa är unik, enastående och oförliknelig. Seminariet handlar om hur vi skall försöka knäcka koden och komma in i geniernas storslagna verk och hitta det gudomliga och geniala som finns inom var och en av oss.


     Seminariet har två huvudpersoner: Musiken och Ordet


När det gäller musik måste man hitta rätt våglängd för att kunna ta emot den. Detta gäller förstås allt såsom konst, poesi, relationer etc. Om man lyckas är man mottaglig för den unika himmelska upplevelsen.


                                     Michail Kazinik


 Den som kommer att leda oss in i denna resa är Michail Kazinik. Han är uppväxt i Vitryssland under Sovjettiden och bor i Stockholm sedan 24 år. Hans mål är att få människor att känna ett inre behov att på ett djupare sätt umgås med konsten.


 Michail som är konsertviolinist turnerar med konserter och föreläsningar i de flesta länderna i Väst- och Östeuropa samt i USA och Australien. Han har haft uppdrag för många kulturinstitutioner, teatrar, högskolor och företag, medverkat i radio- och TV-program världen över. Han är en karismatisk kulturvetare som vrider sina åskådare upp och ner och sedan fyller dem med massor av energi och nytänkande. Han inspirerar och provocerar på ett oerhört behagligt sätt.


Seminariet är på Etärnkonsult, Eriksbergsgatan 11, Stockholm. Vi avslutar med middag kl 17:30 på Café Piastowska som kommer att servera en rysk måltid.


Seminariet inklusive förtäring och middag inkluderas i nätverksdeltagandet och kostar inget extra för deltagarna 


Anmälan till per.tarnfors@etarn.se, 0703-01 04 07 Vi vill ha din anmälan senast fredagen den 29 januari 2016.